--> 15 tips voor een spectaculaire Halloween | PRO-FUN - Evenementen, Artiesten, Animaties, Typetjes ...

$type=slider$c=9$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$h=200$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=/p/teambuilding.html$type=three$c=9$m=0$sn=1$rm=1$p=1

$show=/p/muzikale-acts.html$type=grid$m=0$l=0$sn=0$rm=1$c=9$p=1

$show=/p/seizoensgebonden.html$type=grid$m=0$l=0$sn=0$rm=1$c=9$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$h=220$sn=1$cm=0$rm=1$c=15$p=1

$show=/p/jos-en-jos.html$type=grid$c=4$m=0$sn=0$rm=0

15 tips voor een spectaculaire Halloween


Op 31 oktober is het weer zover: Halloween! We verkleden ons als enge monsters, gaan van deur tot deur of nemen deel aan een griezeltocht. Waar komt Halloween vandaan? En vooral: hoe ga jij dit jaar Halloween vieren?

Oorsprong Halloween 

We kennen deze griezelige feestdag allemaal als Halloween, maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan?

Halloween en Allerheiligen

“Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, All Hallows Eve wat “Allerheiligenavond” betekent. Dit is de avond voor Allerheiligen op 1 november. Bij de Kelten begon het nieuwe jaar op 1 november, dus 31 oktober was voor hun oudejaarsavond. Ze hadden een dagje “verlof”, de oogst was binnen en alles voor het volgende jaar stond al klaar.

Het Keltische nieuwjaar, Samhain genoemd, was ook zeer speciaal om andere redenen. Halloween werd voornamelijk door de Kelten gevierd. Zij geloofden dat op die dag de geesten van de overleden personen van vorig jaar op zoek gingen naar een levend lichaam om in beslag te nemen. De geesten werden aangetrokken door voedsel aan de voordeur te leggen. Om de geesten te verdrijven droegen de Kelten verschillende soorten maskers. Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, werden hun tradities vermengd met die van de Kelten.

Halloween themafeest

Organiseer jij een Halloween themafeest met aangepast snoep, versiering en kostuums? Wij geven je graag wat tips om er een grrriezelige avond van te maken!

Versier je huis! 


Zorg dat het spookt in je huis, je kan namelijk geen themafeest organiseren zonder versiering. De meest gebruikte kleuren zijn zwart, oranje en paars. Probeer de kamers zo donker mogelijk te maken voor een griezelig effect! Daarna kan je de hele boel opleuken met kaarsen, spinnenwebben en pompoenen.

Halloween versiering

Het bekendste symbool van halloweendecoratie is toch wel de “jack-o’-lantern”. Een uitgeholde pompoen met een eng gezicht en een kaars in het midden. Tijdens de 2de helft van de 19de eeuw doken deze pompoenen steeds meer op in de VS. Daarnaast werden de huizen ook meer en meer versierd met spinnenwebben, grafstenen, vleermuizen en andere enge attributen.

Halloween attributen

Organiseer je een feestje of ga je zelf de straten onveilig maken? Op deze dag moet je duidelijk maken dat jij het engste monster uit de buurt bent! Daarom mogen deze attributen zeker niet ontbreken.
  • Een volledige make-up kit
  • Nepbloed
  • Plastic kettingzagen
  • Spinnenwebben
  • Droog ijs (indien mogelijk)
  • Een gruwelijk masker
  • Opgezette dieren
  • Duivelhoorntjes
  • Heksen/tovernaarshoeden

Pas het menu aan


Geen halloweenparty zonder aangepaste snacks! Trakteer je gasten op enge gerechten zoals spinnen gemaakt van gehaktballen en spaghetti, koekjes met griezelfiguren of vleermuizendonuts. Vergeet niet om genoeg snoep in huis te halen als er ook kinderen naar je feest komen. Of om uit te delen als er verklede kinderen voor je deur staan: trick or treat!

Ga voor muziek in thema

Party-time, zonder de juiste muziek zal je feestje snel stilvallen daarom hebben we alvast een kleine afspeellijst gemaakt met scary nummers en onmisbare klassiekers:

 

Halloween spelletjes voor kinderen 


Heb je geen zin om op straat te komen? Speel spelletjes in thema en maak er een gezellige avond van! 

Maak een monster

Een geweldige ijsbreker. Verdeel de gasten in groepjes van zes of zeven. Iedere groep krijgt 20 minuten om een echt weerzinwekkend monster te maken van allerlei spulletjes. Geef ieder team een groot stuk karton. Als versiering kunnen ze stukken gekleurd papier, tijdschriften, stukjes stof, wiebeloogjes, lijm, stiften, wc papier, verband, wol en ander materiaal gebruiken. Als iedereen klaar is, kan je prijzen uitdelen aan de teams die de engste of grappigste monsters hebben gemaakt. Hang ze op als decoratie.

Spokenjacht

Maak spinnen en spoken en hang ze buiten in de tuin. Als het donker wordt kun je ze laten zoeken door de kinderen. Spoken maak je op allerlei manieren, je kunt ze maken van een zakdoek met een springbal erin en een elastiekje errond, spinnen maak je dan weer met bolletjes isemo en zwarte pijpenragers. 

Donuthappen


Glaceer donuts uit de winkel met oranje glazuur en hang ze in de boom of aan een bezemsteel. Eet de donut helemaal op, met je handen op je rug!

Trick or treat

Schrijf ‘trick' of ‘treat' op 20 stukjes papier (voornamelijk ‘tricks' - oftewel trucjes - en maar een of twee ‘treats'). Schrijf op de achterzijde van de trick papiertjes een paar gekke opdrachten. Bijvoorbeeld: brul als een monster, lach als een heks, loop als Frankenstein's monster of noem drie ingrediënten voor een heksenbrouwsel. Stop alle papiertjes in een heksenhoed. Ieder kindje trekt een papiertje en krijgt óf een snoepje óf moet een trucje uit de hoed doen om ook een snoepje te krijgen.

Halloween spelletjes voor volwassenen 


Ben jij helemaal klaar om een avond te bibberen en te beven van de spanning? Dan zijn deze party-games zeker iets voor jou! 

Cluedo in real life

Waarom allemaal rond de tafel gaan zitten bij het spelbord als je Cluedo ook gewoon in het echt kan spelen? Dit spelletje heeft wel wat voorbereiding nodig. Spreek met de organisator van het feest af welke kamers je mag gebruiken en wie het slachtoffer zal worden. Dan kan je op voorhand beeldmateriaal verzamelen en leuke foto’s integreren in het spel. Daarnaast heb je ook wat attributen nodig zoals moordwapens, aanwijzingen en aankleding voor de ruimtes en personages.

Halloween beerpong

Voor dit spel heb je niet veel nodig, plastic bekers, pingpongballen en vooral veel alcohol! Maar dit is niet zomaar een potje beerpong, zorg voor een (on)aangename verrassing in enkele bekers. Je kan ze vullen met ketchup, nepbloed of andere vloeistoffen naar keuze. Deze moeten niet allemaal even lekker zijn, dus wees creatief!

Halloween activiteiten

Ga met z’n allen naar een Halloweenwandeling of griezeltocht! Er zijn heel wat activiteiten in de buurt, vraag het zeker eens na!

Halloweenwandelingen en griezeltochten zijn enorm populair. Dit is de ideale manier om je avond door te brengen met je vrienden of familie. Er is altijd wel een stad of een dorp in de buurt met een gekende wandeling.

Is wandelen niet jouw ding? Geen probleem, je kan ook naar een halloweenshow gaan kijken. Deze shows gaan van Piet Piraat tot enge clowns, voor ieder wat wils! Optredens en theaterstukken met een vleugje spanning en griezeligheid zijn altijd een goed idee.

Organiseer zelf een spannende avond!

Ben jij lid van een organisatie en wil je graag zelf een halloweenavond organiseren? Dan hebben wij net wat jij nodig hebt. Ervaar Halloween als nooit tevoren met onze monsters, fantasiefiguren en special effects! 

Halloween acts

Time Experience

De Time Travelers zijn mystieke figuren die rondrijden op hun tijdrijzende scooters. Een spannende, verrassende en vooral unieke ervaring voor jouw halloweenfeest. Wil je liever terug naar het verleden of plan je een tripje naar de toekomst? Alles is mogelijk!

De dwalende tafel

Op het eerste gezicht lijkt dit een normale gedekte tafel, maar niets is minder waar! De tafel kan zomaar beginnen rond te rijden. Daarnaast hebben we ook nog een verrassing voor iedereen die onder de stolp durft te gluren. De aanwezigen worden vriendelijk begroet door het smakelijke hoofd.

The Jokers

Dankzij de jokers hoef je je geen moment te vervelen! Ze entertainen het publiek met kleine vuurtricks en hun aanstekelijke lach. Watch your back, deze Jokers kunnen elke stap volgen met hun shadow walking. De ideale act om wat humor naar uw feest te brengen. 

De heks

Deze heks leeft normaal op een afgelegen plaats. Maar één keer per jaar komt ze naar jouw Halloweenfeest! Ze probeert zoveel mogelijk mensen te vergiftigen met haar appels. De heks is niet zo spraakzaam maar ze zal je altijd een appel of een snoepje aanbieden.

Dracula

De graaf van Transsylvanië verlaat op halloween steeds zijn land op zoek naar vers bloed. Hij komt niet om het te drinken maar wel om het uit te delen. Hij wil zo zoveel mogelijk mensen vampier te maken, zodat ze hem zullen vergezellen naar zijn thuisland. Regelmatig keert hij terug naar zijn kist om wat te rusten, totdat het volgende feest georganiseerd wordt!

De vogelverschrikker

Dit enge wezen bewaakt de velden. Normaal beweegt hij niet maar als er mensen passeren kan het zijn dat zijn positie verandert! Je kan hem vinden tussen de andere halloween attributen.


Het kerkhofatelier

In het kerkhofatelier kunnen de kinderen allerlei spelletjes spelen, dingen knutselen of tekenen. Deze workshop wordt begeleid door twee griezels, tovenaars of andere vriendelijke monsters!

De Tovenaar

Deze tovenaar zal proberen de ziel van de bezoekers te bemachtigen. Hij is een meester in de zwarte magie. Dit laat hij ook blijken door zijn verschillende trucjes.

De zombie (monster)

Dit halloweenmonster is niet zo slecht als hij eruit ziet. Hij is uit zijn dood opgestaan om zijn geweten te zuiveren. Dit doet hij door zoveel mogelijk kinderen gelukkig te maken. Als hij hierin slaagt zal hij terugkeren naar zijn graf om eindelijk rust te zoeken. De ideale act voor kinderen.

$show=/p/voor-kinderen.html$type=one$h=250$l=1$c=10$sn=0$rm=0$m=0$p=1

$show=/p/voor-volwassenen.html$type=one$h=250$l=1$c=10$sn=0$rm=0$m=0$p=1

$show=/p/per-seizoen.html$type=one$h=250$l=1$c=10$sn=0$rm=0$m=0$p=1

$show=/p/voor-bedrijven.html$type=one$h=250$l=1$c=10$sn=0$rm=0$m=0$p=1

$show=/p/catering.html$type=two$h=220$m=0$l=0$sn=0$rm=0$c=10$p=1

[PER SEIZOEN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/event.html

[VOOR KINDEREN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/event.html

[VOOR VOLWASSENEN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/event.html

[VOOR KINDEREN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/entertainment.html

[VOOR VOLWASSENEN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/entertainment.html

[SEIZOENSGEBONDEN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/entertainment.html

[VOOR BEDRIJVEN]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/entertainment.html

[MUZIKALE ACTS]_$type=three$m=0$rm=0$sn=0$c=3$show=/p/entertainment.html

$show=/p/bedrijven.html$type=three$h=220$m=0$l=0$sn=0$rm=0$c=9$p=1

$show=/p/volwassenen.html$type=three$h=220$m=0$l=0$sn=0$rm=0$c=9$p=1

$show=/p/kinderen.html$type=three$h=220$m=0$l=0$sn=0$rm=1$c=9$p=1

$show=/p/over-ons.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/offerte.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

[VOOR KINDEREN]_$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=2

Naam

Archangels,1,babyborrel,7,bedrijf event,30,bedrijven entertainment,26,bedrijven entertainment volw event,14,bedrijven entertainment volwassen event,1,beurs,21,braderie,35,bruiloft,10,carnaval,21,carte blanche,16,catering,10,communie,12,Coverbands,1,entertainment,1,halloween,13,huwelijk,20,in de kijker,21,jaarmarkt,37,Jos en Jos,26,jubileum,16,kerst,18,kerstmarkt,1,kerstmis,1,kinderanimatie,13,kinderen event,9,lentefeest,12,muzikale acts,6,nieuwjaar,14,nieuws,337,nieuws 9,1,nieuws nieuwsbrief,7,nieuws nieuwsbrief typetjes braderie jaarmarkt,1,nieuws nieuwsbrief volwassen entertainment braderie straatanimatie straattheater Jos&Jos,1,nieuws Paashaas nieuwsbrief,1,nieuws Straatanimatie Typetjes,2,nieuws straattheater,2,nieuwsbrief,56,opendeur,23,oudjaar,2,over ons,1,Paashaas,1,pasen,12,personeelsfeest,28,schoolfeest,12,secretaresse,12,seizoen entertain,11,seizoen event,16,seminarie,10,sint,8,start,6,straatanimatie,7,Straatanimatie Typetjes,2,straattheater,26,teambuilding,26,tuin,13,typetjes,24,typetjes braderie,3,typetjes braderie jaarmarkt,3,Typetjes Trouwfeest huwelijk,6,verjaardag,18,verjaardag kind,12,volw event,20,volwassen entertainment,31,volwassen entertainment braderie straatanimatie straattheater Jos&Jos,3,volwassen entertainment entertainment volw event,1,volwassen event,1,vrijgezellen,6,Waarzegger,2,winterevents,15,
ltr
static_page
PRO-FUN - Evenementen, Artiesten, Animaties, Typetjes ...: 15 tips voor een spectaculaire Halloween
15 tips voor een spectaculaire Halloween
Op zoek naar activiteiten voor een spectaculaire Halloween? PRO-FUN Entertainment Services biedt service op maat!
PRO-FUN - Evenementen, Artiesten, Animaties, Typetjes ...
https://www.pro-fun.be/p/15-tips-voor-een-spectaculaire-halloween.html
https://www.pro-fun.be/
https://www.pro-fun.be/
https://www.pro-fun.be/p/15-tips-voor-een-spectaculaire-halloween.html
true
6068909460645869936
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy